20:41 / 03.06.2021.

Autor: Hrvoje Matejčić/Dnevnik/B.A./HRT

HDZ-u suradnja s nezavisnim Tušakom neće biti jednostavan posao

Ernest Petry, Danijel Tušak i Darko Milinović

Ernest Petry, Danijel Tušak i Darko Milinović

Foto: Dnevnik / HRT

HDZ je u Ličko-senjskoj županiji ponovno preuzeo vlast od svojeg nekadašnjeg člana Darka Milinovića. Većinu u županijskoj skupštini HDZ će najvjerojatnije osigurati uz potporu HSP-a i SDSS-a. 

HDZ i koalicijski partneri u županiji imaju 10 mandata, Milinovićev LiPO 9, HSP 5, DP, SDSS i SDP po jedan. Milinović kaže da je sve unaprijed dogovoreno. 

- Po meni je ponižavajuće za HSP da je već prigrlio HDZ, ali ako je tako, mi tu nemamo razloga dramatizirati. Vjerojatno će im se priključiti i SDSS i gospodin Pupovac, koji je odigrao jednu od rola u ovim izborima, rekao je Milinović, predsjednik stranke LiPO.


LiPO je, kaže Milinović, opozicija koja će pokazati kako se taj posao radi i zaključuje da oni sigurno neće rušiti proračun. 


Danijel Tušak, poznati gospićki poduzetnik i nezavisni kandidat kojeg podupire HSP, novo je lice ličke političke scene i tvrdi da će oni podržati HDZ-ovu većinu u skupštini, no daleko su od koalicije ili nekih dogovora.


- Vidjet ćemo što onaj tko nam dođe i ako dođe staviti na stol vezano za budućnost naših građana. Mi nismo ovdje zbog nikakve trgovine, zbog nikakvih mjesta, nismo unaprijed predodredili da ćemo podijeliti funkcije, tako da nas stvarno nitko ne može kupiti, poručuje Tušak.


Iz HDZ-a poručuju da je vrijeme podjela, rušenja proračuna te raznih blokada prošlost. Budućnost je u investicijama.


- Uvjereni smo da nećemo imati problema u sastavljanju županijske većine. Prvenstveni je cilj ovdje da se ne događaju stvari koje su se događale proteklih godina, svađe između županije, gradova i općina. Prvenstveno trebamo svi sjesti ovdje u Ličko-senjskoj županiji za jedan stol i pokrenuti investicije u suradnji s Vladom RH, rekao je Ernest Petry, ličko-senjski župan (HDZ).


Iako je HDZ na pragu stabilnijih političkih odnosa snaga u županiji, suradnja s nezavisnim Tušakom neće im biti jednostavan posao jer on ne pripada ni jednoj stranačkoj vojsci.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!