HDZ uzvraća udarac - traže smjenu Ranka Ostojića

07.05.2020.

18:16

Autor: Tatjana Munižaba/Dnevnik/HRT

default error photo
Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a smatra da bolju reklamu od HDZ-a Ostojić nije ni mogao dobiti.
Dan nakon što je SDP zatražio odlazak HDZ-ovca Ante Sanadera s mjesta potpredsjednika Sabora pod optužbom da je zaštitio ravnatelja splitskog doma za starije i nemoćne, čijih je 18 štićenika preminulo zbog proboja virusa u dom, HDZ je uzvratio istom mjerom.

HDZ je u saborsku proceduru uputio zahtjev za smjenu SDP-ova predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost - Ranka Ostojića - zbog njegove objave na Facebooku u povodu godišnjice smrti Josipa Broza Tita.

- Čovjek koji veliča Jugoslaviju, Tita ne može bit' na tako važnom mjestu i voditi nacionalnu sigurnost hrvatske države. Jer, znamo da je svaka Jugoslavija bila najveće zlo za hrvatski narod - poručio je Ante Sanader, potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a smatra da bolju reklamu od HDZ-a Ostojić nije ni mogao dobiti.

- Ja mislim da gospodin Ostojić ima više dana na frontu od svih njih koji su tu bili zajedno. U Domovinskom ratu - poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!