Plenković: Milanović je naštetio borbi za interese Hrvata u BiH

04.10.2022.

Zadnja izmjena 15:52

Autor: T.V./Hina/HRT

Premijer Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Nezadovoljstvo ponovnim izborom Željka Komšića izrazio je predsjednik Republike Zoran Milanović. Zbog toga je ponovno uputio kritike na račun Vlade Andreja Plenkovića. Premijer Andrej Plenković odgovorio je da je Milanović naštetio borbi za interese Hrvata u BiH te da je cijela njegova priča naknadne pameti sramotna i licemjerna. Na Milanovićeve izjave prvi je reagirao HDZ, a zatim i ministar obrane Mario Banožić

- Milanović je isključivo radio štetu pa je onda danas kao jedan poraženi ljubomorni luzer krenuo napadati rješenje koje je donio Schmidt zahvaljujući lobiranju Vlade, a ne njega. Dakle, usprkos i unatoč njemu zaštitili smo prava Hrvata, rekao je Plenković.

- Milanović dodatno pridonosi Komšićevim glasovima svojom izjavom u nedjelju dok traje izborni proces, dakle svaka njegova izjava je dodatno motivirala Bošnjake da glasaju za Komšića kao hrvatskog člana Predsjedništva, da se ne izabere Borjana Krišto. To je jasno kao dan, to svatko tko prati procese vidi, ustvrdio je premijer.

Banožić: Milanović se izjavama i vrijeđanjem pokušava izvući iz vlastitog fijaska

Ministar obrane Mario Banožić ocijenio je u utorak da se predsjednik Republike Zoran Milanović svojim izjavama i vrijeđanjem drugih pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je prouzročio Hrvatima u BiH te kako bi mu bilo bolje da prestane zloupotrebljavati vojsku.

- Evidentno je da se Milanović - čovjek s međunarodnim ugledom cirkuskog klauna - svojim izjavama i vrijeđanjem drugih pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je prouzročio Hrvatima u BiH, napisao je ministar obrane Banožić na Facebooku.

Dodao je kako je predsjednik Milanović "frustriran i gnjevan zbog intervencije visokog predstavnika Schmidta, kao i vanjskopolitičkog uspjeha Vlade i premijera koji se dogodio unatoč njegovom štetočinstvu, uvredama i kidanju svih savezništava'.

- Predsjednik spominje lupanje prstom u stol, a on kao premijer nije mrdnuo prstom za Hrvate u BiH, već je, dapače, i radio protiv njih. Po sličnom obrascu pokušava upravljati i manipulirati vojnim sustavom, a Hrvatske vojske sjetio se tek kada je postao predsjednik Republike, naveo je Banožić.

Ministar obrane je naglasio kako Milanović već mjesecima vrši pritisak na DORH, "očito naviknut na vrijeme kada je on vodio Vladu", i miješa se u rad onih koji bi trebali raditi neovisno, ocijenio je.

- Umjesto da patološki laže o drugima, bilo bi bolje da počne od samog sebe i prestane zloupotrebljavati vojsku za vlastite potrebe i konstantno kršiti važeće zakonske odredbe, poručio je Banožić.

Milanović danas: "Čović je dobro rekao da 'Plenković s ovom (intervencijom Schmidta) nema veze'. Ja bih vjerovao Čoviću."

"Koliko truda Milanović ulaže u laganje i o ovakvim stvarima! Iz očaja i zavisti laže i o svemu drugom što govori. Postalo mu je 'Normalno' lagati", napisao je HDZ na svojem profilu na Facebooku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!