HDZ: Zagreb je naš i Možemo su sekta, a ne politička platforma

29.12.2022.

14:32

Autor: HRT/Hina

Sjedište HDZ-a

Sjedište HDZ-a

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Zagrebački HDZ ustvrdio je, komentirajući online izbornu skupštinu stranke Zagreb je naš o ujedinjenju sa strankom Možemo!, kako su te dvije stranke obična sekta ili bolje rečeno kult, a ne nekakva politička platforma, kako se vole nazivati.

HDZ u priopćenju navodi kako je skupština stranke Zagreb je naš, koja je održana 14. prosinca, presedan u cjelokupnoj hrvatskoj političkoj povijesti jer je na toj skupštini bilo samo nekolicina članova preko komunikacijske platforme ZOOM.

- HDZ zanima što ta stranka skriva od građana koji su im dali povjerenje za upravljanje Zagrebom. Bolje je pitanje: što se to skriva od vlastitih članova koji čine stranku Zagreb je naš? Kakva je to ekipa koja ne vjeruje niti vlastitim članovima, stoji u priopćenju.

Zagrebački HDZ tvrdi kako je davno shvatio o kakvoj skupini ljudi je riječ, pritom prozivajući Zagreb je naš i Možemo da su sekta koja, kako kaže, na veliku žalost upravlja Zagrebom.

Komentirajući informacije o spajanju tih dviju stranaka i nastavljanju njihovih pregovora o pridruživanju Nove ljevice i Srđ je naš, HDZ kaže: "Zar nije Možemo Zagrepčanima predstavljen kao platforma na kojoj djeluje niz stranaka pa se nameće logično pitanje - zar se sada spajaju sami sa sobom te o kakvim se to neprirodnim odnosima tu radi".

HDZ također za Možemo tvrdi da se već dugo Zagrepčanima predstavlja kao ozbiljna politička opcija, iako građani o njima ne znaju ništa osim da "održavaju tajne i mistične sastanke, bave se gotovo ideologijom, ne nude nikakva komunalna rješenja ni projekte od interesa građana te regrutaciju svojih članova, koji bi trebali nositi njihove politike, rade isključivo kroz aktivizam".

Stoga zagrebački HDZ postavlja pitanje "gdje je tu sadržaj, gdje je tu politički program, gdje je tu dodana vrijednost za Zagrepčane"?

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!