16:46 / 01.08.2020.

Autor: M.Š./Hina

Helikopteri, HGSS i dronovi tragaju za nestalom osobom na Biokovu

Foto: HGSS

Foto: HGSS

Foto: - / -

Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera HRZ-a već drugi dan zajedno s pripadnicima HGSS-a sudjeluje u potrazi za nestalim stranim državljaninom na Biokovu.
Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera HRZ-a već drugi dan  zajedno s pripadnicima HGSS-a sudjeluje u potrazi za nestalim stranim državljaninom na Biokovu, izvijestili su u subotu popodne iz MORH-a.

Ista posada helikoptera Mi-8 MTV1 je i jučer sudjelovala u potrazi sve do kasnih noćnih sati.

Zamjenik zapovjednika 395. eksadrile transportnih helikoptera i kapetan letačke posade bojnik Stjepan Jović naglasio je kako je akcija vrlo zahtjevna.

- Danas smo pretraživali zapadni dio i vrhove Biokova na visini oko 1600 metara. U tri navrata na planinu smo prevezli i 30 pripadnika HGSS-a i zajedničkim naporom činimo sve kako bismo pronašli nestalu osobu, rekao je Jović.

Ovo je 13. akcija potrage i spašavanja letačke posade iz Divulja u 2020. godini.

HGSS na terenu ima 36 ljudi iz makarskog, splitskog i dubrovačkog ogranka službe, rekao je prije podne  za Hinu pročelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica.

Osim helikoptera HRZ-a, u potrazi sudjeluje i nekoliko dronova. 

Stranog se državljanina traži na najstrmijem dijelu planine Biokovo podno vrha Svetog Ilije, njegovoj posljednjoj poznatoj lokaciji.

Naime, od tamo se supruzi javio u petak oko podneva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!