S mjesta tragedije helikopterom izvučena olupina zrakoplova

13:36 / 01.06.2022.

Autor: HRT/Hina

Olupina Cessne

Olupina Cessne

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Iz šumskog predjela na Broćanskoj kosi kod Rakovice vojnim su helikopterom u srijedu izvučeni ostaci zrakoplova Cessna 182, koji se u nedjelju za vrlo lošeg vremena srušio pri čemu su poginuli pilot i troje putnika, a uzroci nesreće još se utvrđuju.

Izvlačenje je počelo oko podneva i proteklo je u redu. Akcijom je rukovodila policija, no asistiralala je i vojska i vatrogasci te je olupina velikom prikolicom odvezena s mjesta tragedije.

Načelnik PP-a Slunj Slavko Živčić, neposredno nakon izvlačenja olupine, rekao je Hini da ona još neće biti vraćena vlasniku - upućena je na daljnje čuvanje za potrebe istrage.

Županijska državna odvjetnica Vera Magdić-Bižanović i glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin prije su sa zrakoplova uzeli sve dokaze i dijelove za vještačenja koja tek slijede te su najavili priopćenja o utvrđenim uzrocima nesreće.

Tijela svih četvero poginulih državna je odvjetnica još u ponedjeljak, nakon očevida, uputila na obdukciju i sudsko medicinsko vještačenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!