09:40 / 05.01.2021.

Autor: HRT

HEP obustavlja ovrhe i iskapčanja stradalima u potresu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Također se radi na pronalasku modela pomoći u podmirenju računa za električnu energiju kupcima kategorije kućanstvo, stradalima u potresu.
HEP je donio odluku o obustavi ovrha i iskapčanja električne energije kupcima na području Sisačko-moslavačke županije za razdoblje od prva tri mjeseca 2021. godine, pripćili su iz te tvrtke.

Također, HEP u suradnji s nadležnim institucijama radi na pronalasku modela pomoći u podmirenju računa za električnu energiju kupcima kategorije kućanstvo, stradalima u potresu. Kao što je i do sada u svim katastrofalnim elementarnim nepogodama i kriznim situacijama znao odgovoriti na potrebe stradalih građana HEP je i ovoga puta spreman izaći u susret i pružiti svu potrebnu pomoć svojim korisnicima i kupcima, dodaju iz HEP-a.

Izvijestili su kako je tijekom potresa bez opskrbe električne energije ostalo 150 tisuća korisnika. Više od 150 radnika uspjelo je struju vratiti u roku 24 sata u najvećoj mjeri. Potpuno je uništeno 30 trafostanica, a ukupna šteta na elektromagnetnoj mreži i objektima, prema preliminarnim procjenama - iznosi preko 150 milijuna kuna, priopćili su iz HEP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!