15:36 / 31.07.2019.

Autor: M.Š./HRT

HEP protiv šetnice, isključuju javnu rasvjetu uz jezero Bajer

-

-

Foto: - / -

U posljednjih desetak dana HEP je dva puta isključio javnu rasvjetu na dijelu šetnice uz jezero Bajer čime su ugrozili i sigurnost šetača.
U posljednjih desetak dana HEP je dva puta isključio javnu rasvjetu na dijelu šetnice uz jezero Bajer čime su ugrozili i sigurnost šetača.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Istaknuo je to načelnik općine Fužine David Bregovac koji je na brani ove srijede sazvao konferenciju za novinare. HEP je, kaže, državna tvrtka i ne bi smjela štetiti goranskom turizmu, a ondje se sada odmaraju i mali izviđači koji su ostali u mraku.

HEP im je uz to odbio dati suglasnost za projekt uređenja šetnice oko jezera Lepenica, vrijedan milijun kuna bespovratnih sredstava dobivenih iz EU fondova.

Zbog svega je načelnik Bregovac poslao zamolbu za objašnjenje i zatražio pomoć ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, ministra turizma Garija Capellija i premijera Andrej Plenkovića

- Komu je u interesu da na neki način onemogućava općinu Fužine da se razvije u turističkom smislu. Je li to u interesu HEP-a da služi u interesu Ministarstva turizma, na kraju krajeva u interesu Vlade RH? Znamo da je Vlada donijela Zakon o brdsko planinskom području, da još uvijek nije donijela program razvitka kroz taj zakon iako su to morali napraviti u roku 3 mjeseca. Dakle mi još uvijek ne znamo kako ćemo naš Gorski kotar, tojest općinu Fužine razvijati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!