HEP Toplinarstvo počinje s uključivanjem grijanja

28.09.2020.

11:49

Autor: M.Š./HRT

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HEP Toplinarstvo počinje s uključivanjem grijanja u gradovima Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, izvijestila je trvrtka.
HEP Toplinarstvo kreće s uključivanjem grijanja u gradovima Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, izvijestila je trvrtka. 

- Za uključivanje grijanje u svim zgradama koje su spojene na toplinske sustave potrebno je približno tri do četiri dana te će do kraja ovog tjedna biti osigurana isporuka toplinske energije za grijanje krajnjim kupcima.

U skladu s trenutnim vremenskim uvjetima u gradu Osijeku će uključivanje grijanja početi nešto kasnije o čemu će se odluka donijeti prema dugoročnoj vremenskoj prognozi DHMZ-a.

Grijanje će se prvo uključiti prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Iz HEP Toplinarstva pozivaju krajnje kupce koji još provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2020./2021. završit će najkasnije 15. svibnja 2021. godine, a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima, ističu priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!