HEP Toplinarstvo: Špansko, Malešnica i Gajnice bez tople vode od 24. kolovoza

18.08.2023.

09:51

Autor: Hina/HRT/V.G.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Boris Scitar / PIXSELL

Zbog revitalizacije magistralnog vrelovoda u zapadnom dijelu Zagreba između Golikove ulice i Rudeške ceste, od 24. kolovoza do 14. rujna obustavit će se isporuka tople vode krajnjim kupcima u naseljima Špansko, Malešnica i Gajnice, izvijestio je u petak HEP Toplinarstvo.

Radovi zamjene dotrajale vrelovodne mreže u zapadnom dijelu grada Zagreba su zbog velikog opsega podijeljeni u više faza, uslijed čega je u nekoliko navrata krajnjim kupcima obustavljena isporuka tople vode.

Iz HEP-Toplinarstva ističu kako su svjesni da obustava isporuke tople vode znatno utječe na kvalitetu života krajnjih kupaca, no da bez obustave isporuke nije moguće provesti ovako kompleksne i zahtjevne radove, s obzirom da za naselja Špansko, Malešnica i Gajnice ne postoji mogućnost obilazne opskrbe toplinskom energijom.

Modernizacijom vrelovodne mreže značajno će se smanjiti broj obustava isporuke grijanja i tople vode te broj hitnih intervencija, povećat će se sigurnost vrelovodne mreže, što će osigurati kontinuiranu isporuku toplinske energije te će se smanjiti emisije onečišćujućih tvari u okoliš, dodaju iz HEP Toplinastva.

Detaljan popis obustava isporuke tople vode u sklopu ovog projekta objavljen je na web stranici www.vrelovod-zagreb.hr u rubrici Info za građane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!