15:03 / 13.05.2020.

Autor: V.K./Hina

HEP Toplinarstvo - završava ogrjevna sezona 2019./2020.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

HEP-Toplinarstvo je izvijestilo da u srijedu, 13. svibnja završava ogrjevna sezona 2019./2020. za više od 128.000 krajnjih kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.
HEP-Toplinarstvo je izvijestilo da u srijedu, 13. svibnja završava ogrjevna sezona 2019./2020. za više od 128.000 krajnjih kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

HEP-Toplinarstvo će danas, 13. svibnja započeti s prebacivanjem rada toplinskih podstanica na ljetni režim, čime će završiti ogrjevna sezona 2019./2020.

Za podešavanje rada svih toplinskih podstanica potrebno je približno tri dana, a nakon toga HEP-Toplinarstvo započinje radove na toplinskim sustavima, navodi se u priopćenju.

- Završili smo ogrjevnu sezonu 2019./2020. koja je bila uspješna, a ujedno i iznimno izazovna. Radnici HEP-Toplinrstvom osigurali su krajnjim kupcima kontinuiranu isporuku toplinske energije u otežanim uvjetima rada pod posebnim mjerama koje su se provodile sa svrhom sprječavanja širenja koronavirusa, kao i uslijed snažnog potresa koji je 22. ožujka pogodio grad Zagreb i oštetio značajan dio infrastrukture grada, ističe direktor HEP-Toplinarstva Zdravko Zajec.

Najavljuje da HEP-Toplinarstvo, kako bi i dalje pružali kvalitetnu i sigurnu opskrbu toplinskom energijom krajnjim kupcima uz pouzdanost i efikasnost vrelovodne mreže, i ove godine u razdoblju izvan ogrjevne sezone planira provoditi radove revitalizacije vrelovodne, parovodne i toplovodne mreže u gradovima Zagrebu, Osijeku, Velikoj Gorici i Samoboru te rekonstrukciju priključaka i podzemnih šahtova, kao i revitalizaciju toplinskih podstanica u gradu Sisku.

Krajnji kupci mogu provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima sve do početka rujna, kada toplinski sustav mora biti spreman za novu sezonu grijanja. Prije izvođenja radova potrebno je obratiti se ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade.

Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije, podsjeća se u priopćenju.

Ogrjevna sezona 2020./2021. započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna 2020. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!