HEP: Unatoč nižim temperaturama završava ogrjevna sezona

16.05.2023.

12:59

Autor: V.K./HRT/Hina

Završava sezona grijanja

Završava sezona grijanja

Foto: Ivica Galovic / Pixsell

HEP Toplinarstvo potvrdilo je u utorak da će se unatoč nižim temperaturama svim građanima u sljedeća tri dana ugasiti grijanje jer završava ogrjevna sezona, a započet će ponovno početkom jeseni.

HEP je u skladu s Općim uvjetima za isporuku toplinske energije završio s ogrjevnom sezonom te nastavio s podešavanjem automatske regulacije grijanja u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, naveli su iz HEP-a.

Za podešavanje automatske regulacije grijanja u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada treba mu približno tri dana te će se grijanje svim krajnjim kupcima isključiti do sredine ovoga tjedna, dodaje.

- Kao i svake godine, odmah po završetku ogrjevne sezone kreću opsežni i kompleksni radovi na toplinskim sustavima, koji se ne mogu izvoditi dok je uključeno grijanje i čija je provedba planirana sve do početka uključivanja grijanja u novoj ogrjevnoj sezoni 2023./2024., objašnjavaju iz HEP-a.

Ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje najranije 15. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!