Spašen strani državljanin na Biokovu, akcija je trajala 18 sati

15.09.2023.

Zadnja izmjena 19:49

Autor: A.D./S.M./HRT/Hina

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja spasili su poslijepodne stranog državljanina koji je zalutao na nepristupačnom terenu Biokova. Spustili su ga do prvih kuća gdje ga je preuzela Hitna medicinska služba, izvijestili su iz HGSS-ove postaje Makarska.

- Akcija spašavanja, u kojoj je sudjelovalo 25 HGSS-ovaca, trajala je 18 sati, a danas smo unesrećenog uz pomoć konopa spustili do prvih kuća, odakle je odvezen kolima Hitne pomoći jer je bio pod stresom, a imao je i hematome po tijelu, izjavio je pročelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica.

Dojava o nestanku stranog državljanina zaprimljena je jučer poslijepodne. Na teren je zatim izašla skupina HGSS-ovaca i pronašla ga na nepristupačnom terenu te s njim provela cijelu noć.

Akcija spuštanja uz pomoć konopa izvedena je danas - od mjesta gdje je pronađen strani državljanin spuštan je u visinskom razmaku od 550 metara od prvih kuća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!