Spašeno dvoje Nijemaca na Šugarskoj dulibi i odvedeno u bolnicu

03.04.2023.

Zadnja izmjena 19:15

Autor: T.V./HRT

HGSS krenuo u spašavanje stranih državljana najvjerojatnije otrovanih hranom

HGSS krenuo u spašavanje stranih državljana najvjerojatnije otrovanih hranom

Foto: Hrvatska gorska služba spašavanja / HRT

Akcija HGSS-a iz stanice Gospić na Šugarskoj dulibi je završena. Unesrećeni su predani u bolnicu, a spašavatelji se vraćaju svojim kućama, objavio je HGSS na svojoj Facebook stranici.


Zdravstveno stanje dvojice njemačkih državljana za koje se pretpostavljalo da su se na Velebitu otrovali hranom je stabilno te su se u pratnji spašavatelja uputili prema podnožju planine, izvijestila je popodne Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS). 

- Na sreću, zdravstveno stanje osoba kojima smo krenuli pružiti pomoć je dovoljno stabilno da se mogu samostalno kretati u pratnji spašavatelja, objavio je HGSS na svojoj Facebook stranici.

Nakon tri sata spuštanja strani državljani odvedeni su u bolnicu, a spašavatelji se vraćaju svojim kućama.

Podsjetimo, pripadnici HGSS-a bili su u akciji na Velebitu, po orkanskoj buri i snijegu. U jutarnjim satima stigao im je telefonski poziv dvoje stranih državljana koji su noć proveli u planinarskom skloništu Šugarska duliba. Riječ je o dvoje Nijemaca koji su se otrovali hranom. HGSS-ovci su u zahtjevnoj akciji jer zbog vremenskih uvjeta helikopter ne može poletjeti, a pješice im je bilo potrebno oko 3 i pol sata samo da dođu do planinara. 

HGSS-ova Stanica Gospić zaprimila je poziv iz Šugarske dulibe, gdje se dvoje stranih državljana najvjerojatnije otrovalo hranom. Zbog olujnog vjetra helikopterski transport nije moguć pa se prvi tim od osam spašavatelja uputio prema lokaciji, objavila je Hrvatska gorska služba spašavanja na svojem profilu na Facebooku.

U pripravnosti su ostale stanice HGSS-a zbog velike udaljenosti i teško prohodnog terena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!