20:06 / 10.12.2021.

Autor: Ivana Nežić/Dnevnik/IMS/HRT

HGSS: Nadamo se da je djevojčica preživjela noć, moramo je pronaći

Potraga za 10-godišnjom djevojčicom

Potraga za 10-godišnjom djevojčicom

Foto: Dnevnik / HTV

Još traje potraga za 10-godišnjom djevojčicom, koja je, tijekom pokušaja ilegalnog prelaska granice u Istri pala u ledenu rijeku. Majku i ostale članove obitelji spasili su mještani koje je u pomoć pozvao promrzli dječak.


Jonatan Strojan iz Dramca potvrdio je da je vidio kako dječak traži pomoć, a onda je on potom odnio ljestve kako bi pomogao u spašavanju. Nisu uspjeli spasiti djevojčicu, za kojom se još traga. Slovenska i hrvatska policija, Gorska služba spašavanja, lovci, ronioci, dronovi i psi tragači još su na terenu.

- Negdje otprilike 6-7 km područja doslovce čistimo, da tako kažem. Međutim rijeka je dosta visoka. Sve zavisi od toga u kakvom je stanju curica, kazao je Robert Boban Paulović, načelnik Policijske postaje Buje. 

Marko Rakovac, član Hrvatske gorske službe spašavanja, rekao je kako se nadaju da se djevojčica uspjela izvući.

- Nadamo se da ćemo ući u trag, da je negdje na ovom suhom dijelu i da je preživjela noć. Usmjerit ćemo sve naše snage da je pronađemo, dodaje Rakovac.

Ostali članovi obitelji spašeni su, uključujući 43-godišnju majku koja je danas otpuštena iz pulske bolnice. 

- Bila je pothlađena što je bilo i očekivano. Tijekom noći je opservirana i dobila je terapiju, izjavila je Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula.

Žena je predana policiji na daljnju obradu. Ilegalni prelasci preko rijeke Dragonje uobičajeni su. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović napominje da su hrvatski policajci spasili mnogo migranata. 

- Voljeli bismo da cijeli proces, zato i govorimo o reformi Schengena, bude uređen propisima tako da se ne moramo nositi s izazovima ilegalne migracije, kazao je ministar Božinović. 

Trenutačno je najvažnije pronaći djevojčicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!