10:14 / 04.08.2020.

Autor: Vijesti/IMS/Hina/HRT

HGSS nastavlja potragu za Poljakom: "Šanse sve manje i manje"

-

-

Foto: - / -

Pronalazak je, kažu, vrlo izvjestan do kraja dana ili sljedećih dana.
Deseci članova HGSS-a iz cijele Hrvatske i dalje tragaju za poljskim državljaninom koji je u petak nestao na Biokovu.Dosad su pretražili polovinu litica među kojima bi se, s obzirom na lokaciju mobitela, Poljak mogao nalaziti i pronalazak je, kažu, vrlo izvjestan do kraja dana ili sljedećih dana. Riječ je o jednom od najzahtjevnijih planinskih područja u Hrvatskoj.

- Za sada još nema nikakvih tragova. Jednostavno, ovo je sve odrađeno, sve je pročešljano. Nemamo nikakvih tragova za šta bi se vezali i, jednostavno, teško nam je, peti dan potrage, svima nam je jasno da su šanse sve manje i manje, rekao je pročelnik HGSS-a Makarska Ante Fedor Kukavica.- Božić: Najvjerojatnije je ozlijeđen, zalutao je u povratku

- Još nije došlo loše vrijeme pa je potraga nastavljena. Malo smo suzili zonu potrage, ali još nemamo nikakvih indicija vezano za to da bi osoba mogla biti tu, ali pretražujemo teren, rekao je Kukavica jutros za Hinu.

Dodao je da su obišli dosta terena, tražili su duboko te ponovio kako je riječ o teškom terenu.

- Trošimo puno resursa i ljudstva. Ljudi se umaraju, temperature su goleme. Sad će malo kiša pasti, sve je klizavo, bit će peterostruko opasnije - istaknuo je Kukavica.

HGSS je u ponedjeljak izvijestio da dio timova pretražuje staze i segmente, a ostali timovi imaju specijalističke zadatke te pretražuju litice i grebene Biokova.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!