10:35 / 27.10.2018.

Autor: HRT

HGSS spasio migrante - trudnicu i šestomjesečno dijete

Foto: HGSS

Foto: HGSS

Foto: - / -

Oni su dio migrantske skupine koja je doživjela nezgodu na nepristupačnom terenu iznad Golubica blizu graničnog prijelaza Strmica.
Hrvatska gorska služba spašavanja spasila je jučer troje migranata s planine kod graničnog prijelaza Strmica. Trudnica i majka sa šestomjesečnim djetetom zapele su u planini nakon prelaska granice.

Oni su dio migrantske skupine koja je doživjela nezgodu na nepristupačnom terenu iznad Golubica blizu graničnog prijelaza Strmica. Prvi su se prema mjestu nesreće uputili spasioci iz Drniša i Knina. U pomoć im je iz Splita u 14 sati  krenula ekipa letača spasilaca s helikopterom HRZ-a.

Dojava je bila da se ozlijedila jedna ženska osoba u čijoj je pratnji bilo šestomjesečno dijete te jedna trudnica. Nakon što su unesrećeni pronađeni, spasioci su im pružili prvu medicinsku pomoć te su prevezeni u kninsku bolnicu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!