12:07 / 29.07.2019.

Autor: HRT

HGSS-u gotovo 30 milijuna kuna

-

-

Foto: - / -

Dio novca osiguran je iz europskih fondova, a ugovor je potpisao ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.
HGSS-u je dodijeljeno gotovo 30 milijuna kuna za jačanje kapaciteta u sklopu projekta "Sigurna.hr". Dio novca osiguran je iz europskih fondova, a ugovor je potpisao ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Novac je, među ostalim, namijenjen za izgradnju triju objekata za edukaciju pripadnika HGSS-a te za nabavu opreme.

- Vjerujem da sva tri objekta, njihovo opremanje, odnosno dodatna oprema koja će biti kupljena i tečajevi i sve što će vaši djelatnici proći u nekoliko godina zaslužuje svaku kunu koju će dobiti - poručio je HGSS-ovcima Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike.

Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja, rekao je kako sljedeće tri godine veći dio vlastitih sredstava mogu uložiti u nešto drugo - povećati kapacitete, i to "zahvaljujući tome što poplave, potrese i razvoj spašavanja na vodama mogu razviti novcem iz fondova EU-a".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!