19:48 / 22.02.2020.

Autor: Ivana Brailo Drnas/HRT

HGSS vježbao spašavanje s dubrovačkih zidina

-

-

Foto: - / -

Strme litice podno zidina pravi su mamac za kupače željne uzbuđenja i noćna mora za spasilačke timove. Nosilima se na ove stijene može pristupiti jedino morskim ili zračnimputem.
Na jednom od omiljenih dubrovačkih kupališta, na Buži podno samih zidina,  pripadnici HGSS-a održali su zahtjevnu vježbu spašavanja unesrećenih osoba sa stijena i iz mora. Upravo se to kupalište posljednjih godina pokazalo kao jedno od najopasnijih.

Strme litice podno zidina pravi su mamac za kupače željne uzbuđenja i noćna mora za spasilačke timove. Nosilima se na ove stijene može pristupiti jedino morskim ili pak zračnim putem.

U padovima sa stijena uvijek treba računati s mogućnošću težih ozljeda, što spašavanje čini još izazovnijim. Dubrovački spasioci na takve intervencije izlaze barem četiri-pet puta godišnje.

Iako je dojam u javnosti da najčešće stradavaju neoprezni turisti, spasioci tvrde drukčije. Kažu da su turisti samo više medijski popraćeni. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!