15:36 / 23.07.2020.

Autor: HRT

HGSS Zadar spasio psa u NP Paklenica

Foto: HGSS - Stanica Zadar

Foto: HGSS - Stanica Zadar

Foto: - / -

Djelatnici NP-a Paklenica pokušali su njemačkom turistu, vlasniku psa, objasniti kako je riječ o prezahtjevnom terenu za psa, ali on se oglušio na upozorenje.
HGSS stanica Zadar jučer je u NP-u Paklenica spasila dehidriranog psa.

Djelatnici NP-a Paklenica pokušali su njemačkom turistu, vlasniku psa, objasniti kako je riječ o prezahtjevnom terenu za psa, ali on se oglušio na upozorenje. Nastavio je dalje, ali nazvao je vlasnicu apartmana u kojemu je odsjeo, a ona je zatim nazvala HGSS i zamolila ih da nešto učine.

Nijemac i pas nisu daleko otišli, samo 1 km od ulaza u kanjon, HGSS-ovci su ih zatekli u hladu ispod drveta. Vlasnik je pokušavao pomoći psu i ohladiti ga. HGSS-ovci su razvukli vozila, kao da je riječ o spašavanju čovjeka, i odnijeli ga do parkirališta.

Pas pasmine  Leonberger bio je dehidriran i ozlijedio je šapu, no sada se već oporavlja. Spašavanje su odradili dežurni spašavatelji stanice Zadar i Koprivnica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!