09:29 / 24.08.2018.

Autor: R.I./I.H./HRT

Hitna sanacija u zagrebačkim bolnicama

-

-

Foto: - / -

Radilište je obišao i ministar, zvao je, kaže, ravnatelje svih zagrebačkih bolnica da otvore vrata samo hitnim pacijentima.
Saniraju se oštećenja i kvarovi u zagrebačkim bolnicama o kojima je HRT jučer izvijestio u Dnevniku. U Klinici za kirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice otkazane su sve operacije, pa i one hitne. Operacije su otkazane i u Klinici za traumatologiju. Bolnicu u Vinogradskoj obišao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

- U 2018. naše bolnice bez klima-uređaja

Operacijske su dvorane zatvorene, voda curi, obavljaju se popravci. Radovi će, nadaju se u bolnici, trajati samo nekoliko dana, pa pacijenti neće čekati. "Naša hitna služba će raditi praktički normalno 24 sata kao i uvijek, pacijenti oboljeli od zloćudnih bolesti i pacijenti sa nekim ozbiljnim vaskularnim problemima bit će operirani jedan dio kod nas na klinici za neurokirurgiju i jedan dio od ponedjeljka na klinici za tumore", kaže prof. dr. sc. Mario Zovak, ravnatelj KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu.

Operacije su zbog dva pokvarena rendgena i CT-a jučer odgođene i na Klinici za traumatologiju. Umjesto u operacijskoj dvorani, rendgen je trenutno na bolničkom hodniku. "Majstori su tu, privremeno smo popravili jedan prijenosni rendgenski aparat pokretni za operacijsku salu, drugi su popravci u tijeku. Radit ćemo jedan dio hitnih operacijskih zahvata, drugi dio koji nismo u mogućnosti napraviti ćemo prebacivati u druge zagrebačke bolnice. Jednako tako naglašavam da će trebati nabaviti nove aparate", kaže doc. prim. dr. sc. Srećko Sabalić, predstojnik Klinike za traumatologiju.

Ministar Kujundžić sve zna i probleme rješava. "Druge bolnice su spremne, od Svetoga duha na zapadu do Dubrave na istoku. Znamo za problem CT-a, već prošle godine smo osigurali sredstva i proveden je natječaj i ravnatelj mi je rekao da bi u narednih 20-ak dana trebao biti instaliran novi CT", kaže.

Pacijentima to znači bržu i kvalitetniju uslugu, a liječnicima i radiolozima znatno bolju i precizniju dijagnostiku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!