11:47 / 28.08.2018.

Autor: I.H./HRT/Hina

Hitna u Zaprešiću dobiva nove liječnike

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebačka županija zaposlit će dva dodatna liječnika i dvije medicinske sestre.
Tragedija u Zaprešiću u kojoj je na rukama prolaznika umro mladi Mateo Ružić potresla je cijelu Hrvatsku. Otvorena su i mnoga pitanja, a problemi sustava Hitne pomoći izašli su na vidjelo. U Zagrebu je danas održan sastanak zagrebačkog župana, gradonačelnika Zaprešića i načelnika sedam općina. Tema je bila sufinanciranje rada Hitne medicine na području Zaprešića i okolice.

Zagrebačka županija zaposlit će dva dodatna liječnika od 10. rujna u ispostavi Hitne medicinske službe u Zaprešiću kako bi se osigurala nazočnost liječnika 24 sata, objavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić nakon sastanka.

Također je dogovoreno kako će u ispostavi Hitne u Zaprešiću biti zaposlene dodatne dvije medicinske sestre, što će omogućiti da vrata Hitne pomoći budu otvorena 24 sata dnevno.

Sa dvoje novih liječnika, hitna u Zaprešiću imat će ih ukupno 10, što će omogućiti da ih u svakoj smjeni radi dvoje. Za njihovo zapošljavanje osigurano je 500.000 kuna, jednog će financirati Zaprešić i okolne općine, a dugog Zagrebačka županija, najavio je Kožić. Dodao je kako će isti model biti predložen i za Samobor.

Izjavio je i da će Zagrebačka županija tražiti i od Ministarstva zdravstva izmjenu mreže hitne medicine, da im se umjesto dosadašnjih 45, osigura 60 timova T-1.
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!