Hitnim medicinskim prijevozom spašene dvije teško ozlijeđene osobe

11.04.2023.

16:07

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Duško Jaramaz / PIXSELL

Hitnim medicinskim prijevozom u nedjelju i ponedjeljak spašeni su po jedan hrvatski i slovenski državljanin, a u akcijama su sudjelovale riječka i šibenska lučka kapetanija, djelatnici hitne službe te HGSS, izvijestilo je u utorak Ministarstvo mora i prometa.

Hitni prijevozi za dvije teško ozlijeđene osobe koordinirani su iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci.


U nedjelju je spašen hrvatski državljanin koji je pretrpio tešku tjelesnu ozljedu u blizini creške plaže Lubenice.


Nakon što su pripadnici riječkog HGSS-a imobilizirali ozlijeđenog, spasilačkim brodom "Vid" riječke Lučke kapetanije prevezen je u riječku luku u večernjim satima, da bi ga zatim preuzeli djelatnici hitne medicinske službe.


Do druge akcija spašavanja došlo je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, kod otoka Smokvica Vela, u Murterskome moru.


U pomoć unesrećenom članu posade jedrilice stigao je brod Postaje pomorske i aerodromske policije Šibenik, koji je angažiran zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, a u pripravnosti bili službenici tamošnje Lučke kapetanije.


Nakon dovršene imobilizacije, državljanin Slovenije evakuiran je s jedrilice te prevezen u uvalu Podvršak na otoku Murteru, odakle su ga preuzeli djelatnici hitne medicinske službe i prevezli do šibenske bolnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!