18:28 / 08.01.2021.

Autor: HRT

Hladnoća i snijeg, posebna prognoza za Banovinu

Foto: ilustracija, Borna Filic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Posebnu prognozu za Banovinu pripremio je Izidor Pelajić, s nadom da će nevolje stvarati samo hladnoća i snijeg, a ne i novi potresi.
Uz ostale nevolje, i vrijeme je već danas na Banovini bilo nepovoljnije nego prošlih dana, a sljedećih će još i više. I to ne kao danas - samo zbog kiše, vjetra i uglavnom poneke snježne pahulje, nego i zbog sve niže temperature.

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije

U subotu će najniža biti oko -2 stupnja, a prevladavat će oblačno vrijeme, osobito ujutro uz moguću maglu. Uz poneko sunčano razdoblje najviša temperatura bit će oko 3 stupnja, a dojam hladnoće pojačavat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar.

Budite na oprezu zbog poledice, a i mogućeg smrzavanja vode, posebice sljedećih - sve hladnijih noći i jutara, tijekom kojih će najniža temperatura zraka biti uglavnom između -6 i -2 stupnja. Danju također razmjerno hladno - između 1 i 4, uz uglavnom malo sunčanih sati. Štoviše, slab snijeg vrlo vjerojatno će povremeno padati već tijekom nedjelje, a češći i zamjetniji moguć je u ponedjeljak i noći na utorak, uz zadržavanje na tlu, poručuje meteorolog Izidor Pelajić.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!