HLK će svojim članovima pokriti troškove pravne zaštite

02.07.2022.

14:32

Autor: M.M./HRT/Hina

HLK: Ignoriranje liječničkih zahtjeva

HLK: Ignoriranje liječničkih zahtjeva

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Hrvatska liječnička komora (HLK) osigurat će svojim članovima pokrivanje troškova pravne zaštite, odlučeno je na u subotu na godišnjoj izvještajnoj Skupštini Komore.

Komora će svojim članovima pokriti troškove pravne zaštite u slučajevima kaznenih djela nesavjesnog liječenja i nepružanja medicinske pomoći u hitnim stanjima, u prekršajnim postupcima vezanim za liječnički posao, u parničnim postupcima protiv medija za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda, a vezano uz liječničku djelatnost, priopćio je HLK.

Troškove će Komora pokriti i u drugim sudskim ili izvansudskim postupcima koji su neposredno povezani s liječničkom djelatnošću u slučaju kada se u tim postupcima očekuje rješavanje nekog pravnog pitanja važnog za većinu članova HLK-a.

Definirano je to Pravilnikom o pokriću troškova pravne zaštite članova HLK-a, prihvaćenom na današnjoj Skupštini.

Članovima je Komora osigurala i neograničenu mogućnost korištenja lijekova s B liste HZZO-a bez doplate, a u sklopu dopunskog zdravstvenog osiguranja za članove, za koju uslugu je Skupština odabrala najpovoljniju ponudu Wiener osiguranja.

Sjednici je nazočio 81 zastupnik, a Skupština je također prihvatila završni račun Komore za prošlu godinu te odabrala revizora za financijsko poslovanje HLK u ovoj godini.

Za novog predsjednika Povjerenstva za bolničku djelatnost i novog člana Izvršnog odbora Hrvatske liječničke komore, Skupština je izabrala Miru Bakulu, dosadašnjeg zastupnika u Skupštini HLK-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!