HLK pokrenula humanitarnu akciju "Hrvatski liječnici za Ukrajinu"

17.03.2022.

15:53

Autor: P.F./HRT

Prikupljanje novčanih sredstava

Prikupljanje novčanih sredstava

Foto: Humanitarna akcija za Ukrajinu / Hrvatska liječnička komora

Kako bi pomogla ukrajinskim liječnicima i narodu, Hrvatska liječnička komora pokrenula je humanitarnu akciju „Hrvatski liječnici za Ukrajinu“ kojom će prikupljati novčana sredstva.

Komora će sama na poseban račun humanitarne akcije uplatiti 300.000 kn, a pozvala je sve svoje članove i članice da sudjeluju u prikupljanju pomoći te da novčanom donacijom podrže ovu akciju. Prikupljenim sredstvima kupit će se medicinski proizvodi i oprema kao pomoć ukrajinskim liječnicima i narodu.

- Odmah na početku brutalne agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, Liječnička komora izrazila je solidarnost i suosjećanje s ukrajinskim liječnicima i ostalim zdravstvenim radnicima, kao i s cjelokupnim ukrajinskim narodom. Snažno osuđujemo sve brojnije napade na civilne objekte, zdravstvene ustanove i zdravstvene radnike. Akciju smo pokrenuli 17. ožujka, a trajat će do 1. travnja. Očekujemo da ćemo prikupiti značajna sredstva koja ćemo uplatiti na račun posebnog fonda za medicinsku pomoć Ukrajini, koji su osnovale međunarodne organizacije Europski forum liječničkih asocijacija (EFMA), Stalni odbor europskih liječnika (CPME) i Svjetska medicinska asocijacija (WMA), ističe predsjednik HLK-a dr.sc. Krešimir Luetić.

Primarna svrha za koju su namijenjena sredstva iz ove akcije je nabava medicinskih potrepština (lijekova, medicinskih proizvoda, medicinske opreme i sl.) za Ukrajinu te pružanje medicinske pomoći izbjeglicama. Svi koji novčanom donacijom žele podržati ovu humanitarnu akciju, sredstva mogu uplatiti do 1. travnja 2022., a detalji se nalaze na internetskim stranicama Hrvatske liječničke komore.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!