20:55 / 24.10.2020.

Autor: M.M./Hina

HLK: Poziv umirovljenim liječnicima da se uključe u rad u zdravstvenim ustanovama

Ilustracija (REUTERS/Pascal Rossignol)

Ilustracija (REUTERS/Pascal Rossignol)

Foto: - / REUTERS

Zainteresirani liječnici mogu se javiti u HLK.
Hrvatska liječnička komora (HLK) objavila je poziv umirovljenim liječnicima da se uključe u rad u zdravstvenim ustanovama ako su voljni svoje znanje i stručnost u ovim teškim vremenima staviti ponovno na raspolaganje pacijentima i hrvatskom zdravstvenom sustavu.

-
Plenković: Stožer će pripremiti nove mjere    

- Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz bolest COVID-19, ministar zdravstva Vili Beroš zamolio je Hrvatsku liječničku komoru da Ministarstvu zdravstva dostavi podatke o liječnicima u mirovini koji su se voljni ponovno profesionalno angažirati za rad u zdravstvenim ustanovama za vrijeme epidemije, sukladno svojim specijalizacijama, stoji u pozivu.

Ističe se kako broj hospitaliziranih bolesnika ubrzano raste kao i broj zdravstvenih djelatnika koji su pozitivni na Covid-19 i u samoizolaciji, zbog čega ne mogu sudjelovati u liječenju.

Zainteresirani liječnici mogu se javiti u HLK.

Ministar zdravstva izjavio je kako se sutra sastaje Nacionalni stožer, ali i ekspertna skupina Kriznog stožera Ministarstva zdravstva kako bi se dogovorili detalji prilagodbe novonastaloj situaciji s porastom broja novozaraženih.

Potvrdio je i da se razmišlja o mogućoj animaciji šireg kruga stručnog zdravstvenog osoblja koji bi mogli pomoći zdravstvenom sustavu.

Dodao je kako odluka o mobilizaciji dopušta ekspertnoj skupini i njemu kao ministru preraspodjelu zdravstvenog kadra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!