15:24 / 01.03.2019.

Autor: D.M./HRT

HND dobitnik nagrade "Miko Tripalo"

-

-

Foto: - / -

Nagrada je uručena za borbu u ostvarivanju ustavnih jamstava slobode medija i prava javnosti na pristup informacijama, za zaštitu novinara od cenzure i suzbijanje diskriminacije i govora mržnje.
U Zagrebu je dodijeljena nagrada Centra za demokraciju i pravo "Miko Tripalo" za 2018. Nagradu je dobilo Hrvatsko novinarsko društvo za borbu u ostvarivanju ustavnih jamstava slobode medija i prava javnosti na pristup informacijama, za zaštitu novinara od cenzure, monopola i samovolje nakladnika te za poseban angažman u suzbijanju diskriminacije i govora mržnje u medijima.

- Ova nagrada upravo diferencira novinare koji bi trebali biti profesionalni i koji shvaćaju odgovornost za ovu zemlju i one koji to ne čine, izjavio je Tvrtko Jakovina, predsjednik upravnog odbora Centra.

- Ne mogu vam opisati koliko sam sretan čovjek, koliko sam ponosan na nagradu koju je dobilo Hrvatsko novinarsko društvo. Dugo vremena smo mislili da smo sami, da nitko ne čuje naše vapaje, ono za što se HND već godinama zalaže, što radi, što poručuje, što ukazuje na neke nepravilnosti. Ova nagrada dokaz je da nismo sami, poručio je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!