HND dodijelio nagrade: Ivan Pandžić novinar godine

03.05.2021.

21:20

Autor: Dnevnik/IMS/B.A./HRT

Ivan Pandžić

Ivan Pandžić

Foto: Dnevnik / HRT

Svjetski je dan slobode medija, a Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo je nagrade za 2020. godinu.

Galerija
Ivan Pandžić, Foto: Dnevnik/HRT
Ivana Radaljac Krušlin, Foto: Dnevnik/HRT

Novinar godine, ali i dobitnik nagrade za istraživačko novinarstvo je Ivan Pandžić iz 24 sata, zahvaljujući kojem su i prošle godine otkrivene brojne afere i skandali.


- Lijepo je biti nagrađen od struke, baš od novinara, i zato je to uvijek posebno. Radio sam, 20 godina već radim, i dobiti nagradu za istraživačko novinarstvo i novinara godine u jednom zaista je veliko priznanje. Sad mogu na spavanje mirno, rekao je Pandžić.


Kolegica s HRT-ova Radija Sljeme Ivana Radaljac Krušlin dobila je nagradu za radijsko novinarstvo. Osobito je ostala upamćena njezina reportaža iz COVID-bolnice, kao i izvještavanje za vrijeme zagrebačkog potresa.


- Konkurencija ove godine u HND-u u svim ovim kategorijama je bila strašno jaka, što mi je silno drago jer to pokazuje da smo još uvijek živi, još uvijek vidljivi, da još uvijek ima onog pravog novinarstva i nekako vjerujem da za novinarstvo i novinare u Hrvatskoj pravo vrijeme tek dolazi, rekla je Radaljac Krušlin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!