17:26 / 02.07.2020.

Autor: Lana gašparac/Vijesti/IMS/HRT

HND i Sinikat novinara Hrvatske osudili prijetnje otkazom novinaru Branku Mijiću

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko i predsjednica sindikata novinara Hrvatske Maja Sever, oštro su osudili prijetnje otkazom potpredsjedniku HND-a i novinaru u Novom listu Branku Mijiću.
Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko i predsjednica sindikata novinara Hrvatske Maja Sever, oštro su osudili prijetnje otkazom potpredsjedniku HND-a i novinaru u Novom listu Branku Mijiću kojem je uprava zaprijetila raskidom ugovora o radu jer je, smatraju iz strukovnih organizacija, upozoravao na nepravilnosti u radu te medijske kuće.

Također su se osvrnuli i na druge otkaze u medijima, zbog posljedica krize izazvane koronavirusom. 

- Svakodnevno se javljaju naše kolegice i kolege sa sličnim pričama, otkazima. Treba napomenuti da je u jednom danu u zagrebačkom dopisništvu Al Jazeere 5 naših kolega i kolegica dobilo otkaz. Bez prethodne najave, istaknuo je Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!