11:18 / 30.08.2019.

Autor: M.K./ HRT/HINA

HND i SNH pokreću kampanju za obranu digniteta struke - "Samo odgovorite na pitanje"

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: - / -

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske pokreću zajedničku kampanju "Samo odgovorite na pitanje"
Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske pokreću zajedničku kampanju "Samo odgovorite na pitanje" zbog, kako navode, učestalog vrijeđanja novinarki i novinara koje prakticiraju političari izbjegavajući odgovore na novinarska pitanja.
Pravobraniteljica: Bandićeva izjava novinarki oblik je spolnog uznemiravanja
U sklopu kampanje novinari će na reverima bedž nositi bedž "samo nam odgovorite na pitanje".

Kampanju je u petak na svojem Facebook profilu najavio HND, a nakon što je u četvrtak zatražio ispriku od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog seksističkog napada na novinarku N1 Televizije Mateu Dominiković, pozvavši novinare i urednike da ubuduće bojkotiraju gradonačelnikove javne nastupe.

- Naš je posao postavljati pitanja, a predstavnika vlasti da na njih odgovaraju, a da nas pritom ne vrijeđaju i ponižavaju. Kolegice i kolege, obranimo dignitet naše struke noseći na reverima bedž s jednostavnim zahtjevom - samo nam odgovorite na pitanje. Uskoro ćemo ih podijeliti svima kojima je stalo da se novinarstvo tretira onako kako zaslužuje, stoji u objavi HND-a o najavi kampanje #samoodgovoritenapitanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!