22:00 / 06.09.2020.

Autor: Hina/HRT

HND osudio napad na snimatelja

-

-

Foto: - / -

HND već godinama upozorava na neprihvatljivu atmosferu u kojoj su novinari glavni krivci za sve loše što se događa u društvu.
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u nedjelju napad na snimatelja portala Index.hr koji se dogodio u subotu za vrijeme prosvjeda "Festivala slobode" u Zagrebu protiv epidemioloških mjera te kolegi dalo punu podršku.

- Policija istražuje incident na "Festivalu slobode"

- HND smatra nevjerojatnim da ljudi koji se okupljaju pod egidom obrane vlastitih sloboda svojim agresivnim ponašanjem ugrožavaju slobodu novinarki i novinara onemogućavajući im da rade svoj posao", priopćio je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

HND već godinama upozorava na neprihvatljivu atmosferu u kojoj su novinari glavni krivci za sve loše što se događa u društvu.

- Mediji, odnosno novinarke i novinari, snimatelji i fotoreporteri  u krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa pokazali su koliko je novinarstvo važno za cijelo društvo te kako već mjesecima o njoj izvještavaju riskirajući svoje zdravlje i zdravlje svojih obitelji, a sve da bi javnost na vrijeme imala točnu informaciju, podsjetio je Zovko.

HND stoga očekuje da nadležne institucije počnu raditi svoj posao i sankcioniraju napadače na novinare.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!