HND-ovci s HRT-a osudili navodno trgovanje medijskim utjecajem svog kolege

23.02.2023.

Zadnja izmjena 10:55

Autor: HRT/Hina

HND

HND

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Ogranci Hrvatskog novinarskog društva na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju oštro osuđuju čin navodne prodaje medijskog utjecaja i zloupotrebe novinarske profesije za koje se tereti Denis Šabić, voditelj na Hrvatskom radiju Split, priopćio je HND u četvrtak.

Sama mogućnost takvih radnji nailazi na osudu svih poštenih novinara kako na HRT-u tako i u cjelokupnom medijskom prostoru, istaknuli su iz ogranaka Hrvatskog novinarskog društva na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju.

Naglasili su kako upravo u vrijeme kada bi vjerodostojnost i kredibilitet javnog servisa trebali biti najveća njegova vrijednost, ali i vrijednost novinarstva i novinarske profesije, da ovakvi i slični navodni postupci nanose nemjerljivu štetu svim novinarima HRT-a.

Vjeruju da će nadležna državna tijela, kao i sam HRT, poduzeti sve da se u ovom, kao i u svim eventualnim budućim sličnim slučajevima počinitelji primjereno kazne kako bi se otklonila svaka sumnja u savjestan i profesionalan rad novinara Hrvatske radiotelevizije.

Smatraju da je i odgovornost svakog pojedinca da takva i slična postupanja prijave nadležnim institucijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!