HND poziva nadležne da reagiraju na prijetnje novinaru Dragi Hedlu

10.11.2021.

14:52

Autor: HRT/D.M.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

Hrvatsko novinarsko društvo daje puno podršku svom članu i novinaru Dragi Hedlu, kojem je danas tijekom obavljanja radnog zadatka prijetio Mario Žalac, suprug uhićene bivše ministrice Gabrijele Žalac.

Incident se dogodio u Vinkovcima kada su policajci započeli pretragu dva automobila ispred kuće bivše ministrice. U tom se trenutku pojavio Mario Žalac i na novinare počeo vikati: "Hvala vam svima", nakon čega se posebno obratio kolegi Hedlu riječima: "Gospodine Hedl, kako ste? Znam sve o vama, Hedl! Zapalite svijeću za Sisvete." Budući da mu to očito nije bilo dovoljno, krenuo je prema novinarima, ali ga je policija u tome spriječila.

HND osuđuje ovakvo ponašanje i još jednom poziva nadležne institucije da reagiraju na otvorene prijetnje našim kolegicama i kolegama. Drago Hedl je nagrađivani novinar i istaknuti član HND-a društva, a bivša ministrica uhićena je upravo zbog afere o kojoj je pisao i Hedl i kolege s portala Telegram.hr.

Hrvatsko novinarsko društvo još jednom upozorava na atmosferu linča koja se stvara u društvu, a usmjerena je prema novinarima. Za nas je to neprihvatljivo te tražimo oštre sankcije za sve one koji verbalnim i fizičkim putem nasrću na naše kolege i kolegice, koji rade posao u interesu javnosti, poručuje u priopćenju predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!