HND raspisao natječaj za najbolje novinarske radove u 2022.

14.12.2022.

12:48

Autor: V.K./HRT/Hina

Natječaj HND-a

Natječaj HND-a

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) raspisalo je natječaj za najbolje novinarske radove u 2022. i uputilo poziv za predlaganje kandidatura za priznanje "Milan Grlović" koje se dodjeljuje članovima HND-a za dugogodišnji rad na razvitku novinarstva i organizacije.

Natječaj za najbolji novinarski rad odnosi se na radove objavljene od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. Rok za prijavu rada i prijedloga kandidature za priznanje "Milan Grlović" jest 31. siječnja 2023., izvijestili su u srijedu iz HND-a.

Pobjednicima natječaja bit će dodijeljene nagrade u nekoliko kategorija, tu je nagrada za životno djelo "Otokar Krešovani", nagrada "Novinar godine", nagrada "Marija Jurić Zagorka" za pisano, radijsko, TV i internetsko novinarstvo, nagrada "Jasna Babić" za istraživačko novinarstvo.

Također, dodijelit će se nagrada za snimateljski rad "Žarko Kaić" i nagrada za novinarsku fotografiju "Nikša Antonini".

Autore za nagradu HND-a mogu predlagati svi pojedinci, ogranci, zborovi, županijska vijeća, uredništva i članovi HND-a te ocjenjivačke skupine, Izvršni odbor HND-a i sami autori.

Odluku o dodjeli priznanja "Milan Grlović" donosi Središnji odbor HND-a na prijedlog ogranaka, zborova, županijskih vijeća i drugih tijela HND-a, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!