11:49 / 07.08.2019.

Autor: HRT

HND upozorava na pokušaj otimanja svoje imovine

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Foto: Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sporan je ugovor o zakupu prostora u prizemlju zgrade, koji je 1990. HND potpisao s tvrtkom U.T.T. Europa 92.
Hrvatsko novinarsko društvo upozorava na pokušaj otimanja svoje imovine. Sporan je ugovor o zakupu prostora u prizemlju zgrade, koji je 1990. HND potpisao s tvrtkom U.T.T. Europa 92.

Nakon više od 20 godina, koliko je trajao sudski spor, HND je izgubio parnicu te mora platiti iznos koji s kamatama premašuje 2 i pol milijuna kuna. HND ističe da je tijekom tog procesa korišten niz lažnih dokumenta i računa što dovodi u pitanje cijeli postupak.

- Stoji da smo izgubili spor protiv stečajne mase Europa 92 s određenim OIB-om. Kad taj broj ukucate u sudski registar - nećete ga pronaći. Ključni identifikacijski podatak - ne postoji u sudskom registru, izjavila je članica Izvršnog odbora Hrvatskog novinarskog društva Slavica Lukić.

- Dvije trećine izosa otpada na zatezne kamate. Dakle, sva sporost hrvatskog pravosuđa prelama se na leđima HND-a - središnjeg mjesta obrane novinarske profesije, poručio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!