13:58 / 28.02.2019.

Autor: V.K./Hina

HNS i HSS prošlu su godinu završili s viškom prihoda

Ilustracija: Pixabay

Ilustracija: Pixabay

Foto: - / -

1. ožujka u ponoć, krajnji je rok do kojega sve političke stranke te nezavisni saborski zastupnici i nezavisni lokalni vijećnici moraju objaviti takva izvješća.
HNS i HSS prošlu su godinu završili s viškom prihoda, što pokazuju godišnji financijski izvještaji koje su te stranke objavile, a petak, 1. ožujka u ponoć krajnji je rok do kojega sve političke stranke te nezavisni saborski zastupnici i nezavisni lokalni vijećnici moraju objaviti takva izvješća.

HNS je lani uprihodovao 8 milijuna kuna, potrošilo 7,1 milijuna, pa ima višak od 907 tisuća kuna.

Glavninu prihoda (3,4 milijuna kuna) čine oni iz proračuna, odnosno naknade koje stranke dobivaju ovisno o broju zastupnika, odnosno vijećnika. Najveću stavku na rashodnoj strani (2,7 milijuna) čini iznos za plaće 24 djelatnika - 19 u središnjem uredu stranke i pet u županijama.

HNS-u donirano 1,5 milijuna kuna, od članarina i doprinosa 814 tisuća .

Stranka je u 2018. uredno podmirivala obveze prema kreditu od 3 milijuna kuna, koji je koncem 2015. podigla u Erste&Steiermarkische Bank, pa je na koncu godine stanje kredita iznosilo 557 tisuća kuna.

HSS-ovi prihodi 1,8 milijuna kuna manji u odnosu na 2017., skoro 400 tisuća veći od planiranih.

Od članarina i članskih doprinosa lani je uprihodovao 650 tisuća kuna, što je 13 posto ukupnih prihoda HSS-a.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!