17:36 / 16.01.2018.

Autor: HRT

HNS od partnera očekuje glasovanje o Istanbulskoj konvenciji

-

-

Foto: - / -

Upitan je li HNS postavio kakav rok za raspravu o Konvenciji, Vrdoljak je odgovorio da njegova stranka ne funkcionira na takav način.
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je nakon sjednice Kluba HNS-a kako ta stranka od svojih koalicijskih partnera očekuje da na idućoj sjednici Sabora, u što kraćem vremenu, na dnevni red stave glasovanje o Istanbulskoj konvenciji. Upitan je li HNS postavio kakav rok za raspravu o Konvenciji, Vrdoljak je odgovorio da njegova stranka ne funkcionira na takav način.

"Definirali smo nekoliko prioriteta HNS-a, među kojima je Zakon o strukovnom obrazovanju, koji je sada u drugom čitanju. Nužno je da nam to što prije prođe kako bi mogli koristiti milijardu kuna za strukovne škole i učenike i profesore u tim školama", kazao je. Najavio je da su u pripremi Zakon o odgoju i obrazovanju i Zakon o najmu stanova i POS-u. Komentirao je najavu prijedloga Zakona o sprječavanju govora mržnje u medijima rekavši kako postoje preporuke Europske komisije, a iz javnog prostora treba izbaciti prijetnje smrću, vrijeđanje po spolnoj, rasnoj i nacionalnoj osnovi.Šef HNS-ova Kluba zastupnika Milorad Batinić izjavio je kako su s Klubom HDZ-a došli do konačnog prijedloga izmjena saborskog Poslovnika. Predložit će ga nadležnom odboru, a potom na plenarnoj sjednici. "Intencija je da se izbjegnu učestale stanke. Vjerujem da će izmjene pomoći da rasprave u Saboru budu vjerodostojnije i da se više priča o temi, a manje o stvarima kojima nije mjesto u Saboru", poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!