18:16 / 15.08.2020.

Autor: Hrvoje Gunjača/Dnevnik/IMS/J.L./P.F./HRT

Hoće li noćni život zadavati manje muka epidemiolozima?

-

-

Foto: - / -

Raste broj novozaraženih u Šibensko-kninskoj županiji. I ondje problem zadaje noćni život i zabave u klubovima.
Nakon dobre epidemiološke situacije proteklih tjedana, broj novozaraženih u Šibensko-kninskoj županiji u posljednjih nekoliko dana raste. I  ondje problem zadaje noćni život i zabave u klubovima.

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite 19 je novozaraženih. Neslavan je ovo rekord -  najveći broj novozaraženih u 24 sata dosad u Šibensko-kninskoj županiji.

U Hrvatskoj 162 nova slučaja zaraze, preminule dvije osobe
Rusija kreće s proizvodnjom prve serije cjepiva protiv bolesti COVID-19
● U Brazilu 50.644 novozaraženih, u svijetu zaraženo više od 21 milijuna ljudi

O tom porastu u Dnevniku HTV-a govorio je načelnik županijskog Stožera  civilne zaštite Nikola Blažević.

Rekao je da su izvor zaraze većinom klubovi i svadbene svečanosti na području županije. Trenutačno je oko 290 ljudi u samoizolaciji, a epidemiološki izvidi su u tijeku. Pohvalio je epidemiologe i rekao da su gotovo svi oni koji su bili u kontaktu sa zaraženima evidentirani te se provodi zdravstveni nadzor.

- Nadležne službe, službe civilne zaštite, policija, sanitarna inspekcija, sve druge službe provode svakodnevne nadzore, i dosadašnji nadzori pokazali su poštovanje provođenja epidemioloških mjera. Očito je da su se problemi događali poslije ponoći, rekao je. Vjeruje da će mjera ograničenja rada noćnih klubova u trajanju od 10 dana donijeti rezultate te da će gospodarstvenici, turistički djelatnici i ugostitelji nakon toga moći raditi dulje. Nadamo se da ćemo imati povoljniju epidemiološku sliku koja će davati više optimizma, rekao je.

Najpoznatija mjesta za organiziranje velikih svadbenih svečanosti u bližoj su okolici Šibenika. No županijsko središte noćnog života su Vodice. S nekoliko noćnih klubova i velikim brojem kafića koji su, prije novih mjera Nacionalnog stožera, radili do ranih jutarnjih sati.

Pogledajte što je zabilježila kamera HRT-a noćas, kada su noćni klubovi morali biti zatvoreni u ponoć i tako će biti najmanje idućih 10 dana na koliko je Nacionalni stožer zasad propisao trajanje mjere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!