11:59 / 18.05.2019.

Autor: HRT

"Hod za život" u Rijeci i Osijeku

-

-

Foto: - / -

Povorka Hod za život pod motom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu" krenula je prijepodne s riječkog Korza prema Trgu bana Jelačića.
Povorka Hod za život pod motom "Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj - nerođenu djecu" krenula je prijepodne s riječkog Korza prema Trgu bana Jelačića. Simbolična povorka želi upozoriti na važnost života.

Potkraj prosvjeda nekoliko aktivistica suprotnog hoda, onog za slobodu, povorci je zapriječilo put, pa ih je odvela interventna policija.Više stotina građana okupilo se naime na riječkom Korzu u drugoj povorci - "Hodu za slobodu". Povezani su, kako tvrde, potrebom borbe protiv pojava kojima se nastoje ukinuti stečena ljudska prava.


Snimio: Davor Javorovic/PIXSELL

Povorka "Hoda za slobodu", u organizaciji inicijative Građani i građanke Rijeke, koja okuplja nekoliko organizacija civilnog društva, počela je u isto vrijeme kad i povorka "Hod za život", samo nekoliko desetaka metara dalje. 

"Hod za život" prvi je put u subotu organiziran u Osijeku, a organizatori su poručili kako ovom akcijom žele poslati poruku o potrebni zaštite nerođene djece, koju smatraju najugroženijom manjinom u Hrvatskoj. Zakonodavce su pozvali da pronađu primjeren zakonski okvir za ovo pitanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!