Hodanje od Zagreba do Petrinje za opremu od bolesti štitnjače

02.05.2023.

12:21

Autor: Dnevnik/HRT/A.S.

Hodanje od Zagreba do Petrinje za opremu od bolesti štitnjače

Hodanje od Zagreba do Petrinje za opremu od bolesti štitnjače

Foto: Dnevnik / HRT

U organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače u Zagrebu je najavljena manifestacija "Korak po korak zajedno: Zagreb - Petrinja". Predsjednica udruge Verica Mešić hodat će od Zagreba do Petrinje i tako prikupiti sredstva za uređenje laboratorija i psihološku pomoć oboljelima od raka štitnjače u Petrinji, gdje je njihov broj, nažalost, u porastu. Bolest je to koja najčešće pogađa žene, ali uspješno se liječi. 

- Svaka druga osoba razvit će čvor u štitnjači tijekom života, pedeset posto ljudi će imati čvor. Zatim, svaka deseta žena poslije 50. godine će razviti hiperfunkciju, dakle da joj štitnjača slabije radi, objasnio je Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatskog društva za štitnjaču. 

Moje cure će krenuti sa mnom sa zagrebačkih fontana u jutro u 4 i 30 kako bi došli od našeg željenog cilja, kako bi taj projekt proveli zajedno jer imamo 500 majica koje želimo donirati "Korak po korak: Zajedno za Petrinju". rekla je Verica Mešić, predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!