12:47 / 19.09.2021.

Autor: Podnevni dnevnik/HRT

Hodočašće vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu

Hodočašće Marija Bistrica

Hodočašće Marija Bistrica

Foto: HRT / HRT

Pod geslom "Dom nam čuvaj, Božja mati" - održava se 290. zavjetno hodočašće vjernika Grada Zagreba u Mariju Bistricu. Za Podnevni dnevnik HTV-a javila se novinarka Tamara Marković.

Na svetištu se okupilo oko 7 tisuća vjernika. Većina ih je krenula u ranim jutarnjim satima, neki čak i u 3 ujutro kako bi na vrijeme stigli na misu.

Misa se održava na otvorenom, zbog toga i nema ograničenja u broju vjernika koji mogu sudjelovati, ali je zbog epidemioloških mjera ove godine otkazana procesija oko same bazilike.

Jučer je ondje dopješačilo i oko 1500 mladih iz zagrebačke nadbiskupije, a rektor svetišta rekao je kako je sve to za mlade posebno važno jer su se u pandemiji udaljili jedni od drugih.

Središnje misno slavlje predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je poručio kako ne možemo zanemariti rane koje je na nama svima ostavio potres te istaknuo kako nije važno samo obnoviti zidove, već umanjiti muku svih onih koji su ostali bez svog doma.

Evo što su izjavili i hodočasnici:

Jučer je u Mariju Bistricu dopješačilo i 1500 mladih iz Zagrebačke nadbiskupije.

Mladi vjernici Zagrebačke nadbiskupije 19. put su hodočastili u Svetište Majke Božje Bistričke na početku školske i akademske godine. Geslo ovogodišnjeg hodočašća mladih "Ljubav usprkos svemu" (AL 119) preuzeto je iz pobudnice pape Franje Amoris Laetitia.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!