Hodočasnici pristižu u svetište u Mariji Bistrici

14.08.2021.

12:23

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Marija Bistrica

Marija Bistrica

Foto: Dnevnik / HRT

Svetište Majke Božje Bistričke priprema se za sutrašnji blagdan Velike Gospe. Organizirane su mise u crkvi na otvorenom svaka dva sata, središnje misno slavlje je u 11 sati, a program počinje večeras, Putem svjetla na bistričkoj Kalvariji. 

Hodočasnici već pristižu, neki kako bi izbjegli sutrašnje gužve. Svetište neće ograničavati broj hodočasnika, ali su maske obvezne u ispovjedaonicama i bazilici.

- Ovo je jedan prekrasan veliki prostor gdje svi mogu držati distancu i osjećati se ugodno, kad hodočasnici ulaze u baziliku, onda ih pozivamo da stave masku i da obilaze oltar na zdravoj udaljenosti, rekao je Domagoj Matošević, rektor Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke.

- Imamo običaj za Veliku Gospu dolaziti, ali pošto imamo bebu, ipak sutra je gužva i zbog mjera i svega da se to izbjegne, rekla je Nikolina, hodočasnica iz Pregrade.

- Zaštite nikad nisu naodmet, nije teško staviti masku, ako nas štiti. A i previše ljudi cirkulira, iako danas nije velika gužva, rekla je Valentina, dočasnica iz Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!