14:05 / 25.07.2018.

Autor: I.H./Hina

HOK uskoro odlučuje o pokretanju disciplinskog postupka protiv Karačića

Davorin Karačić (foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Davorin Karačić (foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Verbalni napad Karačića na Tomaškovića zabilježen je kamerama u ponedjeljak u Gradskoj skupštini, a povod je navodno bila rasprava oko Dinama.
Disciplinsko tužiteljstvo Hrvatske odvjetničke komore (HOK) uskoro će odlučiti hoće li pokrenuti disciplinski postupak protiv odvjetnika i vijećnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Davorina Karačića koji je, prema objavljenim snimkama, verbalno napao zastupnika platforme Zagreb je naš Tomislav Tomaševića.

Disciplinsko tužiteljstvo HOK je pokrenulo izvide te će odlučiti o daljnjem postupanju, kratko je Hini odgovorio HOK-ov ured za odnose s javnošću.

Neslužbeno se doznaje da je HOK-u dostavljena snimka spornog događaja te da će nakon što bude pregledana odlučiti o pokretanju disciplinskog postupka. Disciplinsko tužiteljstvo, čiji je djelokrug rada određen Statutom Komore, među ostalim, pokreće disciplinske postupke za teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva, podiže optužnice za teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva te zastupa optužbu pred Disciplinskim sudom.

Postupak može pokrenuti po službenoj dužnosti ili nečijoj prijavi, a ako utvrdi da je riječ o težoj povredi dužnosti i ugleda odvjetništva podiže optužnicu.

U disciplinskom postupku odvjetnik može biti kažnjen ukorom, novčanom kaznom, privremenim gubitkom prava na obavljanje odvjetništva, a najteža mjera koju može izreći Disciplinski sud je trajni gubitak prava na obavljanje odvjetništva.

Verbalni napad Karačića na Tomaškovića zabilježen je kamerama u ponedjeljak u Gradskoj skupštini, a povod je navodno bila rasprava oko Dinama. Klošaru mali, pljunut ću ti u facu! Hoćemo otići negdje ispod Domovinskog mosta, sami, jel' hoćeš? Hoćemo? Jel hoćeš? Možeš i frenda povesti slobodno sa sobom, možeš i dva. Klošaru mali. Usta operi svaki put prije nego izgovoriš riječ Dinamo i Davorin Karačić, jesi čuo. Kad nekoga optužuješ za političku korupciju onda reci što je bilo. Bijedniče mali. Kad hoćeš i gdje hoćeš, zaprijetio je Karačić Tomaševiću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!