Hokejaši Siscije ne mogu u novu dvoranu

27.10.2018.

20:31

Autor: I.A./D.M./HRT

default error photo
U novoj dvorani danas treniraju hokejaši starijeg sisačkog hokejaškog kluba KHL Sisak i članovi klizačkog kluba. A članovi Siscije mogu trenirati samo na asfaltu.
Problemi hokejaškog kluba Siscia već su mjesecima glavna tema u Sisku. U novoj Ledenoj dvorani nije im dopušteno trenirati. Nakon dvije godine privremenog članstva u Zajednici sportskih udruga grada Siska trebali su dobiti termine treninga, no umjesto toga izbačeni su iz Zajednice bez obrazloženja.

S balkona svoga stana Hana ima pogled na novu Ledenu dvoranu, no u njoj ne smije trenirati. Zbog toga sa svojim suigračima 2-3 puta tjedno putuje na treninge u kasnom večernjem terminu od 23 sata u Zagreb. Istu sudbinu dijeli 50-ak članova Siscije koji, kada idu put Zagreba, prolaze pokraj nove dvorane, u čiju je izgradnju grad uložio više od 30 milijuna kuna.

U novoj dvorani danas treniraju hokejaši starijeg sisačkog hokejaškog kluba KHL Sisak i članovi klizačkog kluba. A članovi Siscije mogu trenirati samo na asfaltu. Na starom su klizalištu tjedno imali nekoliko termina za trening. No, nakon izgradnje Ledene dvorane, kojoj su se svi veselili, slijedio je šok. "Trebali smo biti primljeni kao punopravni članovi, a na kraju smo isključeni iz Zajednice", kaže predsjednik HK Siscia Robert Korica.

Na pitanje o razlozima izbacivanja Siscije, od Zajednice odgovore nismo dobili. Ni gradonačelnica Siska nije odgovarala na upite. Hrvatski savez hokeja na ledu potvrdio je da Siscia ima registriranu mušku i žensku seniorsku natjecateljsku ekipu. "Oni su punopravni član HSHL kao što je i Medveščak, Zagreb, Sisak i bilo koja druga momčad koja je prijavila svoje igrače u idućoj sezoni 18/19", kaže predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu Nikola Švigir.

Samostalna služba sportske inspekcije Središnjeg državnog ureda za šport u Zajednici će obaviti inspekcijski nadzor. A hokejaši Siscije nisu jedini koji imaju problema s ulaskom u Ledenu dvoranu. Iako smo bili uredno akreditirani za utakmicu Medveščaka u Sisku, gradske vlasti pokušale su nam zabraniti snimanje. Problem je, kaže ravnatelj ŠRC-a Mario Stipkov, "što sve autorizacije trebaju biti preko ŠRC-a, pa je očito došlo do nesporazuma".

Iako se bliži 2019. godina, za koju je Sisak proglašen Europskim gradom sporta, kraj problema hokejaša Siscije još se ne nazire. Hoće li hokej u Ledenoj dvorani i dalje samo gledati s tribina?

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!