18:55 / 23.09.2020.

Autor: Hina/HRT

Horvat: Građani neće biti izbačeni iz hostela Arena

-

-

Foto: - / -

Građani koji su u potresu ostali bez svojih domova prosvjedovali su danas ispred zgrade ministarstva.
Svi stradalnici u potresu koji su smješteni u zagrebački hostel "Arena" ondje će moći ostati dok god to bude potrebno. Ne moraju brinuti o tome da će im netko oduzeti pravo boravka, jer je isto već regulirano zaključkom Vlade i odlukom o njegovoj provedbi, izjavio je ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

- U hostel Arena uselio 61 Zagrepčanin čiji su domovi stradali u potresu

- "Svjetlo na kraju tunela postaje sve manje i manje"

U pojašnjenju ministarstva nakon prosvjeda građana iz "Arene" ispred Ministarstva državne imovine Horvat je poručio kako ministarstvo u suradnji s Gradom Zagrebom redovito brine o njihovim potrebama i čini sve što potrebno kako bi im se maksimalno olakšao prijelazni period.

Nekolicina građana koji su u potresu ostali bez svojih domova i trenutno su smješteni u Hostelu Arena prosvjedovali su danas ispred zgrade ministarstva i tražili da ih netko primi kako bi izrazili nezadovoljstvo time što, kako su izvijestili, ni nakon 32 dana nisu dobili nikakvo pismeno rješenje o svom statusu.

Prosvjed pred ministarstvom

Zagrepčani koji su u potresu ostali bez svojih domova i koji su privremeno smješteni u hostelu "Arena" nezadovoljni su što više od mjesec dana nisu dobili pisano rješenje o svojem statusu, a u Ministarstvu državne imovine u srijedu ih nitko nije želio primiti.

Istaknuli su kako je povod njihova dolaska u ministarstvo bio i izgred koji se prekjučer dogodio s glasnogovornicom zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića Ivankom Čuljak Milidrag, koja je, kako su rekli, neadekvatno razgovarala s njima zastrašivanjem da će biti izbačeni iz hostela ako im nešto ne odgovara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!