19:24 / 22.05.2018.

Autor: S.M./Hina/HRT

Horvat: Izvanredna uprava u Agrokoru zna svoj posao

-

-

Foto: - / -

Peruško je kasnio na sastanak jer se zadržao u Krašu na sastanku s dobavljačima Agrokora.
Nakon sastanka u Vladi, Darko Horvat je izjavio da izvanredna uprava u Agrokoru zna svoj posao i da će - ako dobije povjerenje Sabora, od prvoga dana na čelu Ministarstva gospodarstva izvanredni upravitelj imati njegovo puno povjerenje. 

Na sastanku se nisu tražili nikakvi dogovori, ja se zahvaljujem ljudima koji su u ovom trenutku involvirani u problem Agrokora na upoznavanju kompletne situacije. Sve ono što sam imao prilike danas čuti ulijeva veliko povjerenje da se dobro radi i da priča oko poslovanja Agrokora ide polako prema tržnoj osnovi. Želja je da u jednom trenutku ovu upravu zamijeni prava vlasnička uprava, rekao je Horvat nakon sastanka.

Poručio je da se neće miješati Perušku u posao. Ljudi znaju svoj posao i imaju moje puno povjerenje i tako će biti i od prvog trenutka ako se dogodi u petak izglasavanje, rekao je i dodao: Vjerujem da ćemo imati većinu bez nekih velikih turbulencija.

Fabris Peruško je rekao da je sastanak održan radi upoznavanja ministara sa situacijom u koncernu. Večerašnji sastanak je bio namijenjen da upoznamo ministra s tematikom, da prođemo kroz glavne teme u narednim tjednima, rekao je.

U Vladi su se večeras sastali kandidati za nove dužnosati u Vladi s izvanrednim upraviteljem Peruškom, a na sastanku je bio i  i premijer Plenković. Peruško je kasnio više od sat vremena zbog sastanka s dobavljačima Agrokora. Uoči sastanka nije želio davati nikakvu izjavu.

Kandidat za ministra gospodarstva je uoči sastanka izjavio kako treba upoznati izvanrednog upravitelja Agrokora Peruška. Na pitanje kako će podijeliti odgovornost za Agrokor, rekao je da će on i Tolušić preuzeti obvezu oko Agrokora s time da Peruško ima glavnu riječ. Izvršni dio koji se mora događati događat će se upravo oko izvanrednog povjerenika, rekao je Horvat.

Premijer Andrej Plenković je od koalicijskih partnera dobio 'zeleno svjetlo' za planirane kadrovske promjene nakon ostavke ministrice gospodarstva i potredsjegnice Vlade Martine Dalić i očekuje se da Sabor Tolušića i Horvata potvrdi u petak. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!