Horvat: Nema potrebe za ostavkom niti je to bilo tko tražio

03.02.2022.

14:42

Autor: Hina/I.B.

Darko Horvat

Darko Horvat

Foto: HTV / HRT

Vlada je odbacila navode iz prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja ministru Darku Horvatu što ga je u proceduru uputilo 62-oje saborskih zastupnika. Opoziv ministra traže zbog nezadovoljstva brzinom obnove nakon potresa. Horvat je najavio da će svoje očitovanje iznijeti na saborskoj sjednici te da mu ne pada na pamet podnijeti ostavku.

- Prijedlog je odbijen "vrlo jasno i vrlo rezolutno", izjavio je ministar Horvat novinarima nakon što je Vlada sa sjednice Hrvatskom saboru uputila očitovanje na prijedlog 62-oje oporbenih zastupnika nezadovoljnih brzinom obnove nakon potresa za pokretanje pitanja njegova povjerenja.

- Nakon sastanka i pune podrške stranaka vladajuće koalicije, mislim da je svaka sljedeća riječ suvišna, dodao je Horvat.

Konkretne brojke vezane uz obnovu, rekao je, iznijet će u saborskoj raspravi. Kroz pet poglavlja u saborskoj ću raspravi argumentirano sve iznijeti, rekao je.

Novinari su ga pitali je li razmišljao o podnošenju ostavke, a Horvat je poručio da "nema potrebe u ovom trenutku za bilo kakve ostavke niti je to bilo tko tražio".

- Dinamika obnove iz tjedna u tjedan je brža i efikasnija i siguran sam da će se sve ono što je dano kao obećanje, vrlo brzo na samom terenu i vidjeti, zaključio je.

- Vlada, svi ministri u Vladi, sve članice vladajuće većine su ovime stali iza Horvata i svega onoga lošega što Horvat radi u obnovi više puta smo rekli ponovit ću obnova će početi tek kada Horvat ode, poručio je saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Peđa Grbin

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!