20:25 / 21.10.2019.

Autor: D.M./HRT

Horvat: Nitko u HDZ-u ne razmišlja o velikoj koaliciji

-

-

Foto: - / -

Rezultate najnovijeg istaživanja HRejting za HTV-ovu Temu dana komentirao ministar i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat.
Rezultate najnovijeg istraživanja HRejting prema kojima u predsjedničkoj utrci najviše šanse ima Kolinda Grabar-Kitarović, ali i činjenicu da se njezina prednost u drugom krugu značajno smanjuje za HTV-ovu Temu dana komentirao ministar i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat. 

- HRejting ekskluzivno: Rezultati 2. kruga predsjedničkih izbora
- Horvat u Temi dana: Želimo vratiti povjerenje njemačkih investitora

- Potpora predsjednici raste. Nijedna nas anketa nije prejudicirala kao pobjednike, ali bi se to dogodilo. Potenciranje unutarstranačkog izbora unutar HDZ-a je potpuno bespredmetno. Pokazuje se da i neodlučni dio biračkog tijela polako naginje k nama", kazao je Horvat koji je takve trendove, kaže - uočio na terenu.

"Siguran sam da razlika biti i puno veća"

Komentirajući podatak da bi u slučaju da u drugi krug uđu Grabar-Kitarović i Milanović, predsjednica u odnosu na rujan, u odnosu na Milanovića  - izgubila 3,31 posto, Horvat je kazao kako će se oni sasvim sigurno naći u drugom krugu. "Bit će to politička borba između lijevo i desno orijentiranog biračkog tijela. "Kad pokažemo jedinstvo i kad se to jedinstvo proširi na narod siguran sam da razlika biti i puno veća nego što to danas statistika pokazuje", rekao je.

"Biračko tijelo vjeruje samo dvjema opcijama"

Odgovarajući na pitanje da bi, statistički gledano, jedino velika koalicija mogla sačiniti vladu Horvat je kazao: "Statistika pokazuje nešto drugo - da biračko tijelo vjeruje samo dvjema opcijama. Voditi Vladu u turbulentno vrijeme nije popularno. Ali ako je uz sve poteze koje vuče - premijer i danas najpopularnija osoba u Hrvatskoj, to je znak da HDZ Vladu i državu vodi u dobrom smjeru. Ovog trenutka nitko u HDZ-u ne razmišlja o velikoj koaliciji", zaključio je Horvat. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!