15:46 / 01.09.2021.

Autor: I.B./Hina

Horvat: Od 7200 zahtjeva za obnovu pred ugovorom je više od 4800 kuća

Petrinja nakon potresa

Petrinja nakon potresa

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat demantirao je izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića da je obnova nakon potresa spora te je naveo kako je od 7200 zahtjeva pred ugovorom više od 4800 kuća koje su ušle ili ulaze u proces obnove.

- Kada danas imate na stolu od 7200 zahtjeva pred ugovorom više od 4800 kuća koje ili su ušle ili ulaze u proces obnove onda smatram da to nije neučinkovito. Uvijek ćemo htjeti da taj proces bude brži, izjavio je Horvat komentirajući izjavu predsjednika Milanovića da bi obnova nakon potresa trebala biti brža.

Rekao je kako do sada nije bilo komunikacije između Pantovčaka i njegova ministarstva o tome no bude li potrebe spreman je predsjedniku Milanoviću ili njegovim suradnicima pojasniti brojke s kojima dnevno izlaze u javnost.

Horvat je rekao i kako je Milanović bio premijer 2015. kada je povučeno samo devet posto europskog novca, a poduzetnicima i institucijama isplaćen tek jedan posto dok je ova Vlada s današnjim danom ugovorila 122 posto novca a poduzetnicima i institucijama isplatila više od 60 posto tog novca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!